Tuesday, January 26, 2010

~life is like a box of chocolate~

semalam aku nangis lagi bila layan movie FORREST GUMP..
setiap kali layan movie ni konfem aku leleh..
tatau kenapa..
tapi FORREST GUMP memang filem terbaik yang pernah aku tonton.

mama said life is like a box of chocolate..huhuhu..

;p

Monday, January 25, 2010

~i am so fucked up!!~


Aku hanya duduk sambil bersandar di dinding bilik.
Sendirian dan berfikir tentang bermacam perkara.
Tentang perjalanan hidup sendiri.

Mood aku agak tak stabil dua tiga hari ni.
Emosi sangat kacau bilau.
Ditambah rasa kurang sihat.
Sakit kepala yang amat sangat.
Bebanan kerja yang agak banyak.
Juga kisah personal yang agak dukacita.

Aku kian berfikir.
Dan masih terus berfikir.
Belajar untuk tenang dan memahami situasi.
Perlahan-lahan menerima dan redha dengan
apa yang aku alami sekarang.

Aku masih duduk bersandar dan menyalakan rokok sebatang.
Dengan harapan rokok akan beri sedikit rasa tenang.
Walaupun sebenarnya ia lebih ke arah merosakkan kesihatan.
Tapi aku tetap duduk dan cuba mencari konklusi.

Aku cuba mencari jawapan.
Tentang apa yang aku alami.
Kisah cinta dan personal.
Sejujurnya aku 'direject' sekali lagi.
Tidak perlu nyatakan sapa dia.
Tapi aku cuba berfikir tentang alasan dan sebab yang dia beri.

Adakah setiap kali aku suka dan sayang terhadap
perempuan dan berlaku baik

ia akan jadi alasan untuk perempuan menolak aku?

'u..u ni terlalu baik..amat baik.I hargai apa yang u
buat untuk i tapi
u ni amat baik..'

Ayat macam tu dah biasa aku dengar.
Agak tipikal.
Adakah ia sekadar alasan untuk escape dan
menyedapkan hati aku je?

Haih..tak tau lah..
Cuma aku hanya terfikir..
Salah ke kalau aku buat baik?
Buat baik pun salah?
Pelik jugak eh?

Dah banyak kali aku terkena.
Dan ending ceritanya tetap sama.
Sad ending!
Dan alasan aku terlalu baik tu pasti wujud.

Haih..mengeluh sekejap.
cuba untuk memahami.
Sambil berfikir.
Secara serasional mungkin.

Aku merasakan itu semua sekadar alasan untuk escape.
Tapi tetap juga tidak mahu buat aku terasa.
Lalu alasan aku terlalu baik itu digunapakai untuk
tambahan perisa.


Sebenarnya si dia dan mereka-mereka yang sebelum ni sama je.
Sunyi.
Berasa lonely tanpa perhatian boyfriend mungkin.
Atau sudah tak tahan dengan sepak terajang boyfriend.
Jadi aku menjadi tempat gelak tawa dan hilang rasa sunyi.
Dan bila dah mampu tersenyum kembali mereka-mereka ini
akan create satu reason.


So yang bodohnya aku!

Haih..!

Berterusan menerima nasib yang sama.
Buat mereka-mereka ketawa dan tersenyum.
At last aku yang sakit.

I am so fucked up!

Mungkin lepas ni aku perlu sujud dan duduk bermunajat pada Tuhan.
Dikurniakan sedikit rasa gembira.

Cukuplah!!!
Aku dah tak mau dengar alasan tipikal tu lagi.
Dah muak dan serik.

Untuk si dia dan mereka-meraka yang sengaja mencari
reason untuk escape.

Aku tetap doakan kalian bahagia dan puas hati dengan
keputusan kalian.

Setidak-tidaknya aku mampu belajar untuk menjadi seorang
yang lebih berkualiti.

Kalian je yang buta tak nampak.
Tak mengapa.
Kerna Tuhan nampak kualiti dan kebaikan yang aku ada.
Itu lebih bermakna.



~fuck you girlfriend!!~




Before this there is a few 'F' things inside my mind.

FACEBOOK..FARMVILLE..FOOTBALL and FIZA...

But now one has left..

FIZA has gone..

and let me alive here with the rest of 'F' things..

P/S: satu lagi 'F' thing yang sesuai.. 'FUCK YOU'!!!

Monday, January 11, 2010

~bukan begini caranya!!~


Apa perasaan kita kalau tempat kita sujud dan berdoa dibakar?
Pasti kita juga akan rasa marah dan sedih.

Jadi setuju atau tidak..marah macam mana sekalipun..
Kita tidak harus mencabul rumah ibadat rakan Kristian kita.
Kita masih boleh berdiskusi..debat secara baik dan rasional..
Bukan membakar dan membaling molotov sebegini.

Allah tidak mengajar kita menjadi samseng!
Allah tak mengajar kita menjadi kurang ajar!
Mengapa terlalu emosi sehingga kita lupa ajaran Tuhan dan Rasul kita yang mulia.

Moga Allah pelihara Islam yang mulia..
Amin.


Friday, January 8, 2010

~my long lost friend~


tetiba tergerak hati nak buka myspace.
memang agak jarang dah nak check myspace.
then ada satu message kat inbox.
betul-betul buat aku terkejut+tersenyum+riang+terkedu.
my long lost friend give a message..

then aku terus call dia.
saja guna phone office biar dia tak kenal.
dan nama aku terus tukar jadi idrus..haram jadah!
hahaha
'ijoy' la bukan 'idrus'..!!
hahaha..

we've talked for a while.
gelak-gelak.
macam tak caya.
dan banyak kali dia cakap OH MY GOD!..hahaha
barangkali tak caya aku call dia semula.

to my long lost friend miss edriaty..
i miss u!
jaga diri anda!

Sunday, January 3, 2010

~if you want me satisfy me!!!!~



If You Want Me~Marketa Irglova

Are you really here or am I dreaming
I can't tell dreams from truth
for it's been so long since I have seen you
I can hardly remember your face anymore
When I get really lonely
and the distance causes our silence
I think of you smiling
with pride in your eyes a lover that sighs


If you want me satisfy me, if you want me satisfy me

If you want me satisfy me, if you want me satisfy me


Are you really sure that you’d believe me
when others say I lie
I wonder if you could ever despise me
when you know I really try
to be a better one to satisfy you
For your everything to me
and I’ll do what you ask me
if you’ll let me be, free



If you want me satisfy me, if you want me satisfy me

If you want me satisfy me, if you want me satisfy me

If you want me satisfy me, if you want me satisfy me



I'm just listening to this song..so meaningful..and makes me thinking of someone!
;p





















~fantasi farmville cikgu myra~



Cikgu Myra:'u..i selalu berangan kalau i ada farm yang betul-betul..mesti best kan u?'

Aku:'aik..siap berfantasi nampak??haha'

Cikgu Myra:'betul u..kan best kalau ada farm yang betul-betul..ada villa..macam rumah Yusof Haslam..best
jek..'


Aku:'rumah Yusof Haslam atas bukit la yang..bukan dalam kebun..hahaha'

Cikgu Myra:'tapi letak la rumah i dalam kebun..hahaha'


Kami gelak sesama..mengadap ym sambil gelak sampai krem perut..hahaha

Tula akibat terlalu ghairah ngan farmville..sorang cikgu tadika pun boleh jadi bengong dan tak keruan gara-gara farmville..hahaha..
Sampai berfantasi sendiri..punyai farm yang indah..anak-anak kecil berlari di ladang yang besar..
Pasni jangan sampai semua anak murid diajarnya main farmville sudah..hahaha..

Kepada sahabatku Cikgu Myra..kamu deserve untuk berangan sedikit akan sesuatu yang indah..even ia sekadar ladang impian..so sweet!
Terima kasih kerna buat saya tersenyum dan ketawa kembali..
Dan saya berdoa untuk Cikgu Myra..kalau pun farm impian kamu tak jadi kenyataan..kamu masih mampu menikmati rasa gembira dengan anak-anak kecil di sekolah tadika kamu..
Peluk dan cium la mereka..kerna ia feelings yang sangat indah Tuhan kirimkan untuk kamu..




Ni la Cikgu Myra..sampai amik gambar pun nak posing kat tepi pokok Ponsettia..hahaha..
Esok jangan lupa harvest tau yang!!!hahahaha






















Saturday, January 2, 2010

~life is cynical~


in memories~britanny murphy~

life is cynical..
kadangkala kita di atas..
kadangkala kita tersembam di bawah..
namun dalam life kita harus sentiasa beringat..
menyedari yang life ini tidaklah mudah.

pasti ada sedikit rencah-rencah sedih.
penambah perisa buat life ini jadi bermakna..

jadi life akan tetap jadi cynical..
cuma kita harus juga senyum dan ketawa..
biar seketika pun tidak mengapa..
sekurang-kurangnya life ini untuk sesuatu yang indah juga..

~songs from soul~


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com