Thursday, April 30, 2009

mish my menjeng!!!


Tetiba hati aku terdetik untuk menulis something..Actually aku sangat-sangat rindukan seseorang.Tak tau kenapa aku terasa rindu sangat kat menjeng aku!!

Dua tiga menjak ni kitaorang totally dah jarang sangat berkomunikasi.Not totally lost connection la tapi dah agak jarang..Ada pun dua tiga sms jek..Huhuhu

So,aku actually tertunggu-tunggu besday wish daripada menjeng aku.Even aku ada terima besday wishes daripada sahabat-sahabat baik aku yang lain tapi rasa tak complete jek sebab tade wish pun dari menjeng aku.Aku tak tau la dia bz sangat ke..atau dia memang lupa atau tak tau besday aku bila.huhuhu..


Once aku call menjeng aku tade respon plak.Adoyai!!Aku agak upset gak ah dan rasa jauh ngan menjeng kesayangan aku.

Thanks to God finally aku dapat gak satu text besday wish daripada menjeng aku even dah belated besday.. Dengan reason yang dia bagi,aku rasa dia juga perlu diberi ruang untuk hal-hal personal dalam life nih.

Thanks sayang for da besday wish!Really appreciated!
Last word..i just miss u babe!and miss all the crazy things!gelak tawa..sawan babun..cengkerik henpon..gobok dan sume mende-mende sengal yang kita buat dan borak macam sebelum ni.

Be good then..Always love u menjeng sayang! Menjengku tetap yang terbaik!!

Peace!!!

Red Giant vs Budu!!!


Kebetulan masa birthday aku hari tu berlangsungnya Final Match Piala FA Malaysia antara Selangor dengan Kelantan kat Stadium Bukit Jalil.Dan aku dengan penuh semangat waja pergi ke stadium untuk layan final match tu.Apa yang aku nak share kat sini adalah apa yang aku lihat masa hari final match tu.

Paginya aku awal-awal dah gerak ke stadium sebab nak beli tiket.Terkejutnya aku bila majoriti makhluk-makhluk yang beratur kat situ semuanya cakap melayu pelat Kelate.Ramai siot fans dorang!Dalam hati aku terdetik..'Ni mesti mamat-mamat Kelate yang duk kat KL nih!!!'..

Apapun,kemenangan tetap milik Selangor Red Giant!Juara tetap juara dan budu tetap akan berterusan jadik budu!!!hahahaha..

Cuma aku nak coretkan rasa kagum aku dengan kesungguhan anak-anak Kelate yang sanggup datang dari jauh dengan penuh semangat semata-mata tanda sokongan kepada pasukan negeri kesayangan dorang.Even ramai yang dah menetap kat sini,aku rasa dorang harus diberi pujian gak.Apapun persepsi negatif terhadap mamat-mamat Kelate ni even daripada aku yang sejujurnya 'kureng' dengan perangai majoriti di kalangan dorang,semangat dan rasa cinta kepada negeri tercinta tak boleh nak dipertikaikan..

Tahniah buat seluruh warga Merah Kuning..Tak kira dari Sabak Bernam..Tanjung Karang..Kuala Selangor..Sekinchan..anak-anak Klang..Banting..Sepang..dan juga warga Petaling Jaya dan Shah Alam..Tak lupa Red Giant dari Bangi dan Kajang..Ampang dan seluruhnya..Kita adalah juara!!!Dan aku bangga menjadi anak Selangor!Viva Red Giant!!Merah Kuning tetap menjadi lambang kebanggaan!!!

cheers!

Wednesday, April 29, 2009

sahabat-sahabat yang terbaik!!

25 April 2009 genap umur aku 27 tahun..Dan terasa semakin berusia..getting older and older..adoyai!!..

Syukur alhamdulillah dengan kurniaan panjang umur dan rezeki yang diberikan oleh-Nya..

Aku just nak luahkan rasa terima kasih aku kepada kesemua sahabat-sahabat baik aku yang dah wish besday untuk aku..Thanks weh!!!Korang memang yang terbaik dalam life aku beb!Sayang korang semua!

Luahan rasa sayang dan penghargaan aku kepada sahabat-sahabat yang selama ini bersama aku tak kira dalam susah dan senang..gelak tawa atau sedih..waktu-waktu sengal dan gila..hanya korang yang mampu buat aku rasa happy...

Untuk Suzie(menjeng aku yang terbaik!)..Rizal(satu-satunya sahabat yang luhur since sekolah)..GG(little bro yang terbaik!skins for life beb!)..Angah(kakak yang amat ku sayang!)..Alis..Apeks..Ajun(bro and sis yang paling terbaik!)..Yaya..Adeep(bestest couple yang juga teman setia aku!)..Ayna(my lovely darling!)..Fiffy(adik yang sangat biol!hahaha)..Azlin(menjeng jugak lu neh!)..Vee(senteng embah mu!!!hahaha)..Banting..Mancak..Kuku..Elmynadya..
Davina..Yuslina..La..Suhaida..
Izwan Shah..Pak Tam..
Along..Lely..Nessa..Zahid( bro si jubo!)..Niena(korok pink!!haha)..Arcy(aku sayang sama ko bha!!!)..Ari(jom cf weh!!!hahaha)..
Edy(my madridlena!!!)..Wan Nazirah..Sharpshooter and Static Emily!!!!


Love all of you!!Peace and love ya!!!

Thursday, April 9, 2009

rindu rambut aku!!!

before


after


aku kene gunting rambut lagi...!!!

adeh!!!

kerna keje dan komitmen..aku terpaksa gunting rambut pendek lagi..
kononnya nak kemas dan nmpak teratur!!

fuck off la!!!

aku rindu rambut lama aku..

tapi aku terpaksa ikut rules tempat keje..

adeh!

underground or indie??

UNDERGROUND OR INDIE???

1. since bila anda tahu dan berjinak dengan underground music scene ni?
~ seingat aku sejak tahun 1997..masa tu form 3 rasanya!

2.band local or underground pertama yang anda dengar?
~ACAB..dalam tahun 1997 camtu..dan OAG masa lineup lama..dan The Official

3.gig atau event yang paling best anda pernah pergi?
~Rock The World 5 and 6!masa tu ada Plague Of Happiness perform..skankin tak ingatnya!gig
zaman KL Jam Asia and Little Havana pun best gak!!!

4.favourite local band anda?
~i have to say Plague Of Happiness..Gerhana Ska Cinta..ACAB..The
Official..Sharpshooter..Static Emily..banyak band lagi la..

5.perkara yang paling best atau gila yang anda pernah buat masa gig?
~aku pernah sekali pegi gig kat JB naik bas ngan member aku GG semata-mata nak tengok
Plague Of Happiness perform..pastu balik Kl..penat giler!!!

6.gig paling jauh anda pernah pegi?
~buat masa ni paling jauh JB and Kuantan la..!!selalu layan kat KL ni jek!

7.latest band yang anda layan sekarang?
~The Lipstik dari JB..dan aku mula dengar Joanna&Co..hahahaha

8.band yang paling anda sayang?ada tak?
~ada beb!wa sayang Sharpshooter and Static Emily sebab dorang sume bestfriends aku yang
baik dan sengal babun!!hahaha..

9.band yang paling menyenangkan hati?
~couple!!!dan bagi aku dorang yang paling humble dan berjaya..

10.band yang anda tak suka atau benci?
~aku tade la sampai tahap benci pada band..tapi aku just tak minat kat Hujan dan beberapa
band indie yang gelabah!!!hahahaha..sorry Hujan!!!mampos la kan!!hahaha

11.persepsi anda pasal underground music scene sekarang..
~underground scene dulu ngan sekarang dah banyak berubah..banyak beza kalau nak
dibandingkan dengan zaman 90an atau awal 2000...gig dulu tertutup..pastu yang true fans
atau followers jek yang datang gig..pastu asek kene rush ngan polis jek..tapi dulu rare la..aku
lebih suka suasana scene dulu dari sekarang..zaman skinhead oi and ska..!sekarang lebih
komersil dan relalu banyak band indie..fesyen pun dah berubah..semua nak pakai skinny
jeans ngan hooded..baju corak ala-ala art..haih!!!budak-budak sekolah pun da berani gi
gig..underage sume..poser pon ramai...

11.any last words untuk survey nih?
~semoga underground scene kat Malaysia terus bertahan!!!peace..love and harmony!!!kamon bebeh!!!

Tuesday, April 7, 2009

Along oh along!!!

Aku da lama tak kuar melepak since aku baru start keje ni..So,ahad malam haritu aku teringin plak nak kuar melepak..Aku nak tengok bola sebenarnya(Man U lawan Aston Villa)...Aku pun slamber redah gi umah Along...Along ni salah sorang bestfriend aku dari kecik..aku ajak Along lepak sekali nak layan bola..

Rupanya Along tengah sebuk nak setup kad kawin dia..Aku slamber jek culik dia..hahaha..bola nya pasal..alih-alih along pun sarung jersi Man U then kitaorang terus gi kedai makan nak layan bola..

Memula aku ingat bola start kul 8.30mlm..rupanya start kul 11.00mlm..siot tul!aku salah time la nih..haram!hahaha..

Dah alang-alang duduk..aku ngan Along pun order makan..pastu borak pasal kawin Along sabtu ni..

Along: Joy,aku cuak dowh nak kawin nih??

Aku: Apsal plak?ko cuak mende jek weh?tok kadi?

Along: Aku dengar tok kadi kat masjid dato harun tu garang dowh..kang dia suruh aku baca doa macam-macam..mampos aku...!!

aku pun gelak kuat-kuat..

Aku: Bangang..tadela..skang nikah da senang..ko tak yah la nak cuak..ko pikir muka Wani jek!!!(Wani tu bakal binik dia la)..

Along: Tula..ada lagi aku cuak dowh!!

Aku:Apa lagi?

Along: Aku cam tak caya jek aku nak kawin..macam mana la rupa nanti malam pertama...

Kitaorang gelak sama-sama..bangangnya along..


Aku :Pepandailah ko Along...takkan tu pon aku nak ajar..ko yang kawin..aku bujang..so ko kene la terer dulu...hahahaha..


Pastu kitaorang sambung makan..borak-borak pasal kawin Along tak lama lagik..

Abis jek makan ingat nak gi antar kad kawin Along..sekali kete aku pulak takleh nak start enjin sebab bateri 'kong'..hahahaha..sial!rupanya air bateri da abis langsung..kering kontang!hahaha..

Terpaksa la Along gi amik kete dia then jump bateri kat kete aku..hahahaha...terus tak jadik tengok bola...bangang betul la..!!!

Balik umah aku tengok result jek..sambil aku senyum sorang-sorang terpikir kawan baik aku nak kawin dah!!!

~songs from soul~


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com