Tuesday, December 23, 2008

~boss memang pukimak!!~

Satu lagi episod sedih terjadi dalam hidup aku..

Dalam pada rakan-rakan sebaya aku semua sebuk kahwin dan bersiap sedia nak kahwin..aku tetap dihimpit dengan segala kisah sedih..

Pagi tadi aku pergi kerja macam biasa..seperti rutin yang sepatutnya..Tetiba manager aku panggil masuk bilik..dan hulur sekeping surat..

Aku capai dan terus baca..

Fuck off!!!DISMISAL NOTICE!!!!!!

Aku hanya diam sekejap.Sambil kepala dah mula kusut.Hati dah mula sakit..
Manager aku hanya cakap aku terpaksa diberhentikan kerja sebab boss suruh..

Mudah kan?

Amat pedih..Tapi aku cuba senyum.Senyum aku amat tawar dan aku perlahan-lahan capai notis tu dan sign..

Manager aku cam serba salah..Tapi dah boss buat keputusan kene gak aku terima..
Sangat perit bila dibuang kerja camtu je..Tanpa satu alasan yang betul-betul kukuh..Tapi aku hanya kuli..makan gaji..aku hanya mampu terima je meskipun hati aku sangat pedih..

Rasa macam nak tumbuk je muka boss aku masa tuh!!Nak je aku serbu masuk bilik dia dan bagi sepak terajang sedas dua..Tapi aku sabar gak..Tetap senyum biarpun amat tawar..

Aku terus hilang mood..Kepala kusut..hati tak tenang..Memikirkan segala tanggungan yang aku ada..

Entahlah!!Dah tertulis nasib aku macam ni..Selalu ditimpa dugaan yang berat..Aku baru nak mulakan hidup tapi tersentak dengan apa yang berlaku..Kawan-kawan sebaya semua dah ada family sendiri tapi aku masih tercari-cari rentak untuk mulakan hidup..

Sampai bila?
Family problem..tekanan daripada keluarga..Rasa dipinggir..sekarang ni hilang kerja..

Betul-betul suruh aku belajar untuk sabar dan redha..

Aku percaya pada Allah..Ketentuan hidup aku milik Dia..Hanya Dia!!!

Dan aku tetap berharap agar satu hari nanti hidup aku akan gembira..Seperti orang lain..Macam rakan-rakan aku..

Entah la..semoga boss aku tu cepat mati!!!jatuh bankrap!!!atau dipanah petir!!!

Ini doa aku sebagai seorang yang terinaya!!!

Monday, December 15, 2008

~Ben Sherman is fuckin awesome!!!







I REALLY LOVE BEN SHERMAN!!!!!
NO MATTER WHAT..BEN SHERMAN IS FUCKIN COOL!!!AWESOME!!

~hikayat abang rawksta!!!~

Pasal apa tetiba aku rasa nak tulis sedikit pasal Rawksta!!!(Rockstar)...

Ada ke rawksta kat Malaysia ni?

Kalau ada pun sorang dua yang amat legend dan sumbangan dorang terhadap muzik amat banyak dan bernilai..

Aku tergerak untuk menulis tentang salah sorang dikalangan crowds nih..Perangai dan tingkah laku mamat ni kalah rawksta beb!!bukan niat aku nak menghina atau mengutuk tapi itu lah yang aku nampak depan mata aku sendiri dan apa yang aku dengar daripada sahabat-sahabat yang rapat dengan aku...

Rasa menyampah dan meluat ngan mamat ni memang dah lama...amat show off dowh!!!siyes aku berani jamin kalau sesapa yang tengok perangai mamat ni pasti menyampah dan mungkin rasa nak terajang jek..hahahaha..

Haruskah hanya kerna bergaul dengan otai muzik underground kau dah boleh digelar rawksta?cerita memang gempak beb!gebang tetap satu kampung!!!(kampung mamat ni hulu beb!!!!)hahaha...tapi itulah yang terjadi...sikap nak menunjuk-nunjuk depan kawan..mabuk tak tentu pasal...cerita kencang..sebat awek kawan sendiri...show off gadis depan kawan-kawan...semua ni rubbish dowh!!!!tapi bagi mamat ni itulah yang dibanggakan..yang dicanang cerita selalu...

Entahlah..aku malas nak masuk campur..cuma rasa meluat aku dah tak boleh bendung dowh!!!!aku tak kisah kalau dia memang bagus main instrument ke..ada band yang famous ke..tapi kalau setakat muka hancur..diri serabai..keje tak menentu..nak cerita poyo dan berlagak macam rawksta...serius aku tak boleh terima dowh!!!!better lu balik kampung lu cerita ngan ayam atau itik lu!!!sebab kampung lu pun hulu gak!!!!

sudahlah!!!kawan-kawan semua dah menyampah tengok lu!!!cuma malas nak amik peduli jer!!!

kesian dan kesian...itulah kisah abang rawksta!!!!rawksta cak lempong!!!!hahahahhaah

sekian..

Saturday, December 13, 2008

~SS dan SE di Rock The World 8!!!~

Aku tergerak hati nak menulis sedikit tentang rase gembira dan proud aku terhadap sahabat-sahabat aku..

Rock the world!!!!Hampir semua anak-anak muda yang mencintai muzik underground(aku tak nak labelkan ia sebagai indie!!) tahu tentang rock the world...Satu festival muzik underground tahunan yang terbesar di bumi Malaysia nih..

Tahun ni dah masuk edisi ke-8..dan kali ini ia agak istimewa bagi aku secara personal sebab buat pertama kalinya dua band sahabat aku akan perform atas stage idaman satu malaya nih...kalau sebelum ni aku datang sebab nak tengok live performance band feveret aku...kali ni tujuan aku pastinya berbeza....aku hanya nak pergi RTW semata-mata untuk bagi sokongan kepada Sharpshooter dan Static Emily...!!

Apeks Sharpshooter dan Yaya Static Emily pernah ngadu domba ngan aku..dorang berangan kalau dapat perform kat stage RTW...impain seumur hidup kata dorang...

Dan berkat usaha dorang juga...saban tahun bergiat dalam dunia muzik undergorund ni akhirnya Tuhan kurniakan peluang untuk dorang beraksi di RTW 8...dan yang paling menariknya kedua-duanya akan beraksi atas satu stage yang sama bersama band masing-masing..!!

Aku sebagai teman rapat malah ibarat adik beradik korang...aku tumpang gembira dan bangga atas kejayaan ini..terlaksana juga impian korang sume!!!Congrats guys!!!

Perform yang terbaik nanti di RTW!!!Sharpshooter dan Static Emily tetap terbaik dowh!!!



p/s:aku teringat masa zaman Gerhana Ska Cinta..Roots N Boots..The Official..ACAB perform kat RTW!!!dan aku takkan lupa tengok Couple first time perform kat RTW 5!!!lawak gile dowh!!!!

~13 disember 1994-13 disember 2008~

Hari ni 13 disember 2008...genap 14 tahun aku kenal seseorang yang bernama suhaida binti sukandar!!!!

dan tarikh ini amat bermakna pada aku secara personal..sekadar untuk mengenang cinta pertama aku 14 tahun yang lepas..

zaman kanak-kanak sekolah menengah...berkenalan secara tukar biodata..(masing-masing dulu ada buku biodata!!!..)dating kat kfc lepas habis sekolah..balik sekolah sesama naik bas sri jaya(sebelom dikenali sebagai intrakota)..masa cuti dating kat library!!!hahaha..

bila dikenang semula memang lawak..buat aku tersenyum sorang-sorang..


dan selepas 14 tahun berlalu..masing-masing kini sudah punyai hidup yang tersendiri..

Suhaida sudah pun bersuami dan alhamdulliah dah bergelar ibu pun...

dan aku...

masih lagi macam ni...single and available!!!

hahahaha...

hepi anniversary yg ke 14!!!untuk satu friendship yang jujur dan mulia...

~songs from soul~


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com